•••••༻﷽༺•••••

زنده نگهداشتن غدیر به یک معنا زنده نگهداشتن اسلام است.(مقام معظم رهبری مدظله العالی، ۱۳۹۱/۰۸/۱۰)

امروز بیست و ششمین «همایش بزرگ‌ غدیریه» ویژه بانوان، به همت موسسه قرآنی نورالیقین و با همکاری هیئت صاحب الزمان با حضور دانش پژوهان، زائران و مجاوران کریمه اهل بیت(ع) در مسجد اعظم حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد.

این مراسم در راستای ترویج سنت‌ حسنه اعمال غدیر و فرهنگ‌سازی هر چه بیشتر بصیرت غدیری برگزار شد.

این برنامه مخصوص بانوان بوده و حضور سادات با شال‌های منقش به نام علی(ع) از جلوه‌های دیگر مراسم بود.

طلیعه روحبخش این برنامه تلاوت آوای ملکوتی قرآن کریم توسط جناب آقای دکتر شعاعی بود.

در ادامه شرح و تفسیر خطبه پیامبر( ص )در روز غدیر توسط «استاد آل مرتضی» زینت بخش بعد معنوی این مجلس بود.. ایشان با بیان اینکه عید غدیر واقعه بی نظیری در دل تاریخ است، به تبیین فرازهایی از این خطبه پرداختند.

ایشان ضمن تبریک و تهنیت عید غدیر به محضر مبارک امام عصر علیه السلام و حضار، بیانات خود را در خصوص پرسش پیرامون خطبه غدیر آغاز نمودند:

۱. تکلیف شیعیان در برابر غدیر چه می باشد؟
ایشان با اشاره به لام تاکید در جمله «فلیبلغ الحاضر الغائب الی یوم القیامه» تکلیف شیعیان به این مهم را اشاره کردند و اینکه امر ولایت باید نسل به نسل به گوش جهانیان برسد.

لذا وظیفه ماست که با روشهای مختلف از جمله برپایی مراسم باشکوه در راستای زنده نگه داشتن امر غدیر فرهنگ سازی کنیم و واقعه غدیر را مانند روز اربعین جهانی کنیم .

ایشان بیان داشتند اهل بیت (علیهم السلام) سخنان زیادی در راستای واقعه غدیر بیان فرموده اند که متاسفانه مردم آگاهی چندانی نسبت به این سخنان گهربار ندارند و وظیفه شیعیان نشر و تبیین آنهاست .

خطبه غدیر، تنها خطبه ای بوده که چنین صحنه با شکوهی برای ابلاغ آن آماده شده، و این خود حاکی از اهمیت موضوعی است که پیامبر رحمت مامور به ابلاغ آن بودند.

ایشان تأکید نمودند وظیفه ما درقبال غدیر شنیدن، دانستن و ابلاغ امر غدیر است.
ایشان برای تبیین و توضیح واژه بلغ ، سخنان خود را با حدیث زیبایی از کلام امیر ادامه دادند:
«العِلمُ عِلمانِ. مَطبوعٌ و مَسموعٌ و لا یَنفَعُ المَسموعُ اذا لَم یَکُنِ المَطبوعُ»؛

علم و دانش بر دو نوع است: فطری و شنیدنی، و اگر دانش فطری در انسان نباشد، دانش شنیدنی سودی برای او نخواهد داشت.
امیرالمونین فرمودند، علم مسموع بدون مطبوع اثری ندارد . گاهی انسان مدتها کسب علم می کند، اما این علم سودی برای وی ندارد و بعد از مدتی رها می کند . چون هدفش فقط مثلا کسب مدرک یا رتبه بوده است.
لذا منظور از علم مطبوع بنا بر کلام ملاصدرا عقل بالملکه است. این عقل است که آدمی را به حق می رساند. العقل رسول الحق. با کمک عقل به حقاینت امامت، عدالت، پی می بریم . عقل بالملکه به معنی حرکت جوهری داشتن و دائما در حال کسب علم بودن است. همانگونه که پیامبر اکرم فرمودند: اطلبوا العلم من المهد الی اللحد.

لازمه تبلیغ غدیر این است که علم لازم، اطلاعات کافی، تعهد، ابزار خوبی چون فن بیان، جرأت و شجاعت داشته باشیم تا بتوانیم در این راستا خوب عمل کنیم .

ارزش و قیمت غدیر چیست؟
قیمت غدیر بقاء و جاودانگی اسلام است. خدای تعالی خطاب به پیامبر اکرم می فرماید اگر ولایت علی علیه السلام را ابلاغ نکردی ، اسلام را ابلاغ نکردی . غدیر معادل اکمال و اتمام دین است. کل احکام دین در یک کفه و غدیر در یک کفه دیگر ترازو است.
در بخش ابتدایی این خطبه ضمن اشاره به صفات الهی به برخی از نعمتهای الهی نیز اشاره شده است. مانند ستایش خداوندی که آفریننده ی آسمانها و زمین است و اینکه تمامی نعمتها برای بنده خلق شده است.
همچنین به ده وظیفه از بندگان در برابر این نعمتها اشاره شده است.
این ده فعل که همگی به صورت مضارع مطرح شده بیانگر این مطلب است که بندگان دائما باید حمد خدا به جای آوردند ، شکر او گویند ، امر خداوند را شنیده ، اطاعت کنند ،در آنچه خداوند رضایت دارد سرعت بورزند و تسلیم امر الهی باشند.

در بخش آخر خطبه به صفات امام زمان علیه السلام اشاره شده است.
در وصف امام همین بس که وقتی اسم امام برده می شود جمله یملأ الارض قسطا و عدلا در ذهن متبادر می شود و این فراز با خود امید به ارمغان می آورد. متاسفانه در جامعه کنونی برخی فقط کوس ناامیدی سر می دهند ، اما یاد امام همواره سبب امیدواری است.

در زمان غیبت هدف نباید ظهور امام زمان باشد چرا که اگر اینگونه باشد پس هیچ یک از علما و شهدا به هدف خود نرسیدند و از دنیا رفتند ، بلکه هدف باید زمینه سازی برای ظهور باشد. پس بیایید با تبلیغ برای غدیر سهمی در فرهنگ سازی ظهور داشته باشید.

در خطبه غدیر در بیان صفات امام مهدی علیه السلام اینگونه می خوانیم: الا ان خاتم الائمه منا القائم المهدی و…. الا انه الغراف من بحر عمیق و… امام آورنده علم است.

اما هنگام ظهور امام عدالت کاملا اجرا می شود و هر کس طبق علم و عمل خود جایگاه می یابد.
در پایان خانم آل مرتضی به این وظیفه مهم متذکر شدند که در عصر حاضر نیز منتظران باید به تأسی از زمان ظهور حرکتی با برکت داشته باشند تا بتوانند زمینه ظهور را فراهم کنند.

در این مراسم علاوه بر اجرای گروه تواشیح و گروه سرود موسسه نورالیقین، نماز عید غدیر نیز با حضور باشکوه بانوان ولایی قرائت شد.

اقامه نماز قبل از زوال

اجرای تواشیح توسط گروه تواشیح موسسه نورالیقین

اجرای سرود توسط گروه سرود نوجوانان موسسه نورالیقین

حرکت و حضور جمعی بانوان در نماز سیاسی – عبادی جمعه از نقاط عطف این مراسم بود.

موسسه نورالیقین

مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی


بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *