فعالیت‌های پژوهشی مؤسسه نورالیقین

دین اسلام با داشتن منابع غنی و ارزشمندی چون قرآن کریم که سرچشمه تمام علوم است و همچنین نهج‌البلاغه، صیحفه سجادیه و سخنان گهربار معصومین علیهم السلام و صدها اثر ارزشمند دیگر از بزرگان دین، زمینه وسعی را برای مطالعه و تحقیق فراهم کرده تا هیچ سؤالی و شبهه‌ای بی‌پاسخ نماند.
کسب علم و دانش، نیازمند حرکت و تلاش است و طالب علم، برای یافتن پاسخ سؤالاتی که در ذهنش است باید به کمک علمی که از استاد فراگرفته است همواره به مطالعه و تحقیق بیشتر و دقیق‌تر بپردازد.
رسول خوبیها، حضرت محمد مصطفی (ص) درباره برکات فراگیری دانش می‌فرمایند:
«دانش بیاموزید که فراگرفتنش نیکی است، تدریس آن پرستش، جستجوی آن جهاد به شمار می‌رود و آموختنش به جاهل، صدقه محسوب می‌شود …».
مؤسسه نورالیقین در زمینه های زیر فعالیتهای پژوهشی خود را انجام می دهد:

1. کتب و تألیفات
2. تحقیقات
3. مقالات
4. جزوات آموزشی

اهمیت فراگیری دانش و پژوهش پیرامون مسائل دینی خصوصاً در جامعه کنونی که اذهان مردم، به ویژه جوانان درحالی‌که هنوز از نظر اعتقادات دینی استحکام کافی نیافته و با شبهات و پرسشهای فراوانی روبرو است، دوچندان می‌شود.
گروه تحقیق و پژوهش مؤسسه نورالیقین با توجه به این نیاز جامعه و وظیفه خطیری که به گردن دارد، تلاش می‌کند تا با انجام تحقیقات در زمینه‌های مختلف دینی، علمی و آموزشی، در وهله اول سطح آگاهی و قدرت تجزیه و تحلیل اعضاء را افزایش دهد و در مرحله بعد این تحقیقات به صورت کتاب یا جزوه در اختیار قرآن‌آموزان و عموم مردم قرار گیرد.

نکته 1: مؤسسه نورالیقین همه ساله در دهه مبارکه فجر تحقیقاتی در باب ولایت فقیه و ضرورت مبانی آن برگزار نموده است. خوشبختانه کتاب بیانیه گام دوم و دلالت های قرآنی نیز به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی تألیف و تنظیم گردید و دو سال پیاپی (98 ــ 99) منبع مسابقه دهه فجر بوده است.


نکته 2: شایان ذکر است کتاب خطبه ها که در ایام عاشورا به صورت مسابقه تدریس و تألیف گردید با استقبال خوبی مواجه شد و به چاپ دوم رسیده است.

راهکارهای عملی پژوهشی برای موسسات تازه تاسیس


موسسه نورالیقین در مرحله اول به منظور رفع نیاز جهت تامین جزوات آموزشی و طراحی سوال به پرورش نیروهای پژوهشی دست یازید.
یکی از راههای برطرف کردن این نیاز استفاده از نیروهای برون موسسه ای است اما اگر این امر از لحاظ مادی برای موسسات تازه تاسیس قابل تامین نباشد، باید با توکل بر خداوند متعال روی پای خود ایستاده و فعالیت ها را متوقف ننمایند بلکه با فعالیت جهادی و سعی و تلاش مستمر به این امر مهم دست یابند. از جمله مزایای این امر عبارتند از:

1- ایجاد انگیزه : این امر یکی از مهم تری رکن در فعالیت های جهادی است. از ویژگیهای یک حرکت جامع معمولا منطق قوی، قاطع، مکتوب و روشمند بودن آن است. پس باید انگیزه را ایجاد و تقویت نمود و به صورت هدفمند گام برداشت.

2- تقویت اعتماد به نفس : دستیابی به این امر خطیر بدون اعتماد به نفس میسر نیست. فعالیت مستمر در زمینه طراحی سوال و تهیه جزوات آموزشی سبب تقویت نیروهای پژوهشی می شود.

3- اتکا به نیروهای خودی : استفاده از نیروهای برون موسسه ای سبب توقف رشد نیروهای داخلی و عدم شکوفایی استعدادها می شود.

4- رشد علمی : متصدیان امور پژوهشی موظفند با انجام مطالعات بسیار سطح علمی خود را ارتقا بخشند.

نکته مهم : یکی از وظایف مدیر این است که با شناخت استعدادهای افراد بتواند تواناییهای افراد را به مرحله شکوفایی برساند. این امر در گرو نظارت مستقیم و تلاش مستمرمدیر است تا به تدریج نیروهای قوی تربیت شده و در جهت برآوردن نیاز موسسه گام بردارند.
هیئت مدیره نیز باید با تاسی به مدیر موسسه همین روش را در سرلوحه کار خویش قرار دهند.

مؤسسه نورالیقین

مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی