درباره مدیر موسسه نورالیقین

خانم آل مرتضی(حسینی) در سال 1341 در شهر مذهبی نجف اشرف دیده به جهان گشودند. پدر بزرگوار ایشان، سید حسین آل مرتضی از ذریه حضرت زهرا علیه السلام به فردی متدین و شریف در نجف اشرف شهره بود و نسب ایشان به حضرت موسی‌ بن‌ جعفرعلیه السلام می‌رسد. همچنین مادر ایشان از زنان صالحه و مؤمن است که فرزندان خود را با مدیریت و اقتدار، تحت تعلیم و تربیت قرار دادند. لازم به ذکر است هم اکنون، بیشتر فرزندان ایشان از مدیران موفق و فعال می‌باشند، به طوری که به «خانواده مدیران» معروف هستند. جدّ بزرگوارشان ایرانی بودند که برای رسیدن به درجه اجتهاد، رهسپار کشور عراق شدند.
خانم آل مرتضی در دوران تحصیل خود امر به معروف و نهی از منکر را در فضای متشنج ظلم حزب بعث عراق دنبال می نمود. اشتیاق کسب معرفت به امور دینی و شناخت بزرگان دین تنها به عنوان موضوعی شخصی برای ایشان مطرح نبود بلکه حتی با وجود خفقان دوران حکومت بعثی عراق، همواره سعی در نشر افکار مذهبی شیعی داشتند تا جایی که چندین بار برای توقف چنین فعالیت‌هایی اخطارهایی را دریافت کردند، اما از حرکت جهادی خود دست برنداشتند و با استواری در این راه گام برمی‌داشتند.

شایان ذکر است مادربزرگ ایشان به عنوان زنی عالمه، صالحه و شهیده یکی از شخصیت های تاثیرگذار بر زندگی وی در دوران کودکی و نوجوانی بوده است. چنانچه ایشان از اولین مراحل کودکی توسط مادربزرگ خود با فرامین دینی آشنا شدند و مضامین مذهبی در ایشان درونی شده است.
در سن 15 سالگی برهه جدیدی از زندگی ایشان شروع شد. خانواده ایشان به دلیل اجبار و ظلم حکومت بعثی صدام، مبنی بر بازگشت افراد ایرانی الاصل به وطن خود، مجبور شدند، به سرزمین آباء و اجدادی خویش، ایران باز گردند. حکومت بعثی با غصب اموال و اجبار به بازگشت ایرانیان به سرزمین خود، مشکلات فراوانی بر سر راه آنها قرارداد، اما ایشان، این مشکلات را آزمایش الهی می‌دیدند و ذره‌ای تزلزل در اعتقاد و کوشش‌ها و اهداف جهادی‌شان راه نیافت .
نقطه عطف این مهاجرت این بود که حکومت طاغوتی شاهنشاهی از ایران رخت بر بسته بود و نظام جمهوری اسلامی با رهبری امام خمینی رحمه الله علیه فضایی مثبت برای پیاده کردن اعتقادات و باورهای ایشان، برای نیل به اهدافشان فراهم کرده بود. بدین ترتیب، در سن 18 سالگی اولین کلاس 30 نفره تفسیر قرآن کریم را تشکیل دادند و در مؤسسه زن مسلمان (رابطة المراة المسلمه) به مدیریت آیت‌الله محمد مهدی آصفی شرکت کردند.

ایشان همواره در صدد رسیدن به غنای علمی – اعتقادی و فرهنگ‌سازی بوده‌اند و همواره به اصل و اساس دین توجه داشتند و نجات جامعه به ویژه بانوان و قرار دادن آنها در مسیر دین و معرفت را سرلوحه زندگی خود قرارمی‌دادند. استاد از سن 18 الی 35 سالگی در تدریس و تحصیل و نوشتن مقاله‌ها و کتاب‌ها به زبان عربی در حوزه بنت الهدی و موسسه کوثر الرسول (که ایشان ازاعضای هیئت موسس آن مرکز بوده اند) فعال بودند. اما پس از آن تحصیل، تدریس و تحقیق را با زبان فارسی در حوزه علمیه خواهران و جامعه الزهراء ادامه دادند.

دفاع از دین و ولایت و پیروی از خط ولایت فقیه

مدیر موسسه نورالیقین با این اعتقاد که هیچ جامعه ای بدون ولی و سرپرست به رشد و تعالی نمی‌رسد ولایت عامه -یا بر حسب نظر برخی از علما ولایت مطلقه فقیه- را استمرار ولایت انبیاء و امامان معصوم (ع)می دانند. ایشان ضمن تاکید بر توجه بر منویات رهبری دام ظله بر این اعتقادند که توجه به ولایت فقیه راه نجات جامعه اسلامی و حتی جهان اسلام از مشکلات و سختی‌های پیش روست و همواره با دفاع از ولایت فقیه و تاکید بر آن یادآور این نکته‌اند که اگر ما پیرو ولایت فقیه باشیم به فرموده امام راحل، ایران اسلامی مصون از آسیب ها و بلایا خواهد بود.

معرفت، تفکر و تدبر در قرآن

استاد آل مرتضی معرفت نسبت به بزرگترین معجزه الهی، قرآن را زمینه‌ساز سعادت بشریت می‌دانند و تمامی فعالیت‌های خویش را جهت تعمیق تفکر و تدبر در فرامین قرآن کریم به کار گرفتند.

شاهد این امر برپایی تعداد زیادی کلاس‌ در رشته های مختلف قرآنی از جمله تفسیر، مفاهیم، احکام، نهج البلاغه، تجوید، عقاید، قرائت، صرف و نحو و حفظ به صورت عمومی و تخصصی است.

البته متذکر می شود در آن برهه زمانی کلاس های تفسیر ویژه قشر خاصی از جمله مراجع عظام بوده است و عموم مردم از این نعمت بهره چندانی نداشتند و غالبا جلسات برگزار شده منحصر به قرائت قرآن کریم بوده است. ایشان با وجود اینکه استاد تفسیر، عقاید و احکام در حوزه بنت الهدی بودند و مشغولیت های فراوانی داشتند اما وقتی خلا بزرگی از نظر آموزه های دینی چون تفسیر و احکام را با تمام وجود در منطقه خویش حس کردند، به منظور ادای حق همسایگی با وجود مشغله کاری و عدم تسلط کافی به زبان فارسی اگرچه در ابتدا مردد بودند اما با توکل بر خداوند متعال و توسل به اهل بیت علیهم السلام  و علی الخصوص صاحب الامر عج این راه سخت را آغاز نمودند. ایشان راه را با تحمل انواع رنج و مشقت ها و بدون حمایت های مالی، دولتی، اجتماعی، مکانی و نیروی انسانی متخصص آغاز نمودند و تا چند سال نخست از اموال خویش موسسه را در زمینه های مختلف (تدریس، طراحی سوال ، تهیه جوایز، تامین مخارج سفر برندگان مسابقات و …) اداره نمودند تا جایی که علاوه بر تربیت مربیان، منزل شخصی خود را در اختیار موسسه قرار دادند.

سرکار خانم آل مرتضی با تحمل سختیهای فراوان از هشت صبح تا هشت شب در کلیه کلاسها و دروس در مناطق مختلف قم بدلیل کمبود مربی خودشان حضور می یافتند. تعداد کلاسهای موسسه با توکل به خدا و بعد از 5 سال به ده کلاس و ده مربی (فقط مربی تجوید) رسید.و بعد از گذشت ده سال موسسه از لحاظ رشدکمیت و کیفیت، تعداد مربیان و دانش پژوهان، دروس تحصیلی، روش تدریس و برنامه های فرهنگی – تبلیغی و پژوهشی به رشد قابل ملاحظه ای رسید. چنانچه بعد از ده سال به هشتصد نفر و بعد از پانزده سال به 1200 نفر رسید. شایان ذکر است هم اکنون در سال 1400 تعداد شعب این موسسه به بیش از 40 شعبه رسیده است و بیش از سیصد استاد، مربی و مسئول به طور مستمر و به صورت رایگان مشغول فعالیت هستند.

خداوند را شاکریم که هم اکنون اکثر مربیان در کلاسهای تفسیر تخصصی (دوره شش ساله تفسیر سوره نساء بر اساس تفاسیر المیزان، تسنیم و مجمع البیان با اصطلاحات فقهی، اصولی، فلسفی، منطقی، بلاغی و صرف و نحو) مشغول تحصیل هستند.

وی با توکل به خداوند متعال و استعانت از امام زمان عج در تمامی کلاس‌ها با توجه به ابعاد اعتقادی و مشکلات روز جامعه به تبیین ویژگی‌های مؤمن منتظر پرداخته و زمینه سازی برای ظهور حضرت صاحب الزمان عج را در صدر اهداف خود و مؤسسه قرار داده اند.

نقش همسر و خانواده

موفقیتهای امروزه سرکار خانم حسینی آل مرتضی در گام نخست مرهون تربیت دینی شایسته در دوران کودکی و نوجوانی است که آن را مدیون پدر و مادری مومن و سخت کوش می باشند و همیشه دعای خیر پدر و مادر بدرقه راه ایشان بوده است. برای نیل به موفقیت در این مسیر پر فراز و نشیب همسر و خانواده ایشان نیز نقش بسزایی داشتند. به طوری که همسر و فرزندان همواره موجبات تسلی خاطر و حمایتهای گوناگون از ایشان را فراهم نمودند و سختیهای زیاد رفت و آمد هر روزه کل دانش پژوهان و مربیان، انواع کارها و برنامه ها را با صبر و شکیبایی تحمل نمودند. در حقیقت برگزاری مراسمات و دنبال نمودن فعالیتهای موسسه در زمینه های مختلف در منزل شخصی، آسایش خانواده را تحت الشعاع قرار داده ولی ایشان با تحمل و صبر و عشق به ائمه علیه السلام با رضایت، خدمت به دین را بر آسایش فردی خود ترجیح دادند.

مدیر، هیئت امنا و مدیره

در مؤسسه نورالیقین نیز هیئت امنا و مدیره‌ای فعال و مخلص در کنار مدیر مؤسسه امکان فعالیت در عرصه‌های قرآنی، فرهنگی و اجرایی در جهت اقتدا به امام زمان عج و مقام معظم رهبری(دام ظله) را یافته‌اند.


این اعضاء مشغول به فعالیت شبانه روزی و جهادی هستند. از وجوه ممیزه این گروه فعالیت فی سبیل الله و عدم دریافت هرگونه حقوق و مزایا است که این امر امکان توجه به بخش‌هایی همچون امتحانات، برگزاری همایش‌ها و برنامه‌ها و… را فراهم آورده است.


لازم به ذکر است ایشان علاوه بر فعالیت در عرصه امور اجرایی در بخش تحصیل و تدریس در موسسه نیز نقش به سزایی دارند. اما با گستردگي جامعه و پيچيدگي مسائل فرهنگي، ضروريست تا اعضا مهارت يافته با اصول مديريت فرهنگي و شيوه هاي خاص آن آشنا شوند. در طول این سالها اعضای هیئت اما و مدیره از لحاظ علمی، اعتقادی، جهادی و مدیریتی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشتند. 

 وظایف هیئت مدیره به شرح ذیل می باشد :

  • 1. اجرای برنامه های تدوین شده از سوی هیئت امنای موسسه
  • 2. حفظ ارتباط دائم و تبادل نظر با مسئولان شعب
  • 3. برگزاری برنامه های تدوین شده در موسسه
  • 4. نظارت مستمر بر سایر امور اجرایی مثل امور مالی و حسابداری و ساخت و ساز و تعمیرات ساختمان
  • 5. هماهنگی اجرای برنامه های مذهبی ، تبلیغی
  • 6. انجام اقدامات لازم در جهت برقراری ارتباط با ارگانها و سازمانهای موجود
  • 7. تهیه گزارش عملکرد مالی در پایان هر سال مالی جهت ارائه به سازمان ها و ارگانها
  • 8. اجرای امور فرهنگی – تبلیغی – آموزشی و مذهبی
  • 9. شناسایی افراد خلاق و جوان و عنداللزوم ایجاد تشکیل گروه های فرهنگی و آماده سازی نیروی انسانی جهت انجام وظایف تعیین شده اداره موسسه
  • 10. تهیه فیلم ، عکس و گزارش جهت ثبت سوابق


هم چنین به حول و قوه الهی موسسه نورالیقین بیش از 30 مدیریت جهادی و فی سبیل الله را با اتکا به نیروهای داخلی خود پرورش داده است و مسلما این امر بدون تقویت بنیه اعتقادی میسر نخواهد بود :

نکته: هر گروه مدیریتی متشکل از چهار الی پنج زیرگروه می باشد.

جهت مشاهده رزومه مدیریت مؤسسه روی لینک زیر کلیلک نمایید:

* مدارک علمی و افتخارات مدیر مؤسسه سرکار خانم آل مرتضی

* راهکار عملی برای مدیریت مؤسسات قرآنی

موسسه نورالیقین 

مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی