•••••༻﷽༺•••••
موسسه نورالیقین عصر روز جمعه 6 مرداد 1402 همزمان با عاشورای حسینی مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران شهیدش را با حضور جمع کثیری از بانوان ولایی برگزار نمود.
استاد آل مرتضی در مراسم عزاداری و روضه حضرت سیدالشهدا علیه السلام ضمن عرض تسلیت و تعزیت با گریز به مسئله فجیح شکستن حرمتها از جمله هتاکان حرمت قرآن کریم و یا هتک حرمت اهل بیت (ع) که کربلا مصداق بارز آن است اشاره داشته و فرمودند:
چنین امری قطعا اسباب سقوط انسان را فراهم می کند. ایشان در ادامه، ضمن اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم صلى الله عليه و آله به تحلیل آن پرداختند. آن حضرت می فرمایند:
سيأتي زَمانٌ على اُمَّتي يَفِرُّونَ مِن العُلَماءِ كما يَفِرُّ الغَنَمُ عنِ الذِّئبِ ، فَإذا كانَ كذلِكَ ابتَلاهُمُ اللّه ُ تعالى بثلاثةِ أشياءَ : الأوَّلُ : يَرفَعُ البَرَكَةَ مِن أموالِهِم ، و الثاني : سَلَّطَ اللّه ُ علَيهِم سُلطانا جائرا ، و الثالث : يَخرُجُونَ مِن الدنيا بلا إيمانٍ:
به زودى زمانى بر امّتم فرا مى رسد، كه از علمايشان مى گريزند همان گونه كه گوسفند از گرگ مى گريزد .
وقتى چنين شد خداوند متعال آنها را به سه چيز گرفتار كند :
اول اين كه بركت را از اموال و رزق ايشان مى گيرد.
دوم اين كه پادشاهى ستمگر را بر آنان مسلّط مى گرداند و
سوم اين كه بى ايمان از دنيا مى روند.
آنچنانکه امام حسین ع در خطبه منا بیان داشتند شما خودتان سبب شدید یزید برشما مسلط شود.اگر حرکت مومنان موثر باشد، ظالم و اهل باطل قدرت نخواهند گرفت.انابه و گریه بر امام حسین (ع) فضیلت است اما باید معرفت و بصیرت به راه امام حسین (ع) و جهاد در راه خدا را قوت ببخشیم.
فرازهایی از زیارت عاشورا و زیارت ناحیه (فی ایام المهلتی) اشاره به نعمتهای پی در پی و سنت استدراج دارد.
امام حسين عليه السلام فرمودند: اَللّهُمَّ لا تَسْتَدْرِجنى بِالاِْحسانِ وَ لا تُؤَدِّبْنى بِالْبَلاءِ؛ خدايا! با غرق كردن من در ناز و نعمت، مرا به پرتگاه عذاب خويش مَكشان و با بلايا(گرفتارى ها) ادبم مكن.
گاهی مومن با بلایا ادب میشود اما گاهی در کنار آلوده شدن به انواع گناه باب نعمتها باز میشود.اینجاست که باید احساس خطر کرد تا دچار سنت استدراج نشویم.
متاسفانه ارزشهایی که مسلمانان حتی در جنگ با کفار بنا بر دستور رسول اکرم (ص) به آنها ملتزم بودند در کربلا در حق عزیزترین افراد یعنی خاندان و اهل بیت پیامبر (ص) رعایت نشد و زیر پا گذاشته شد این در شرایطی بود که بارها امام حسین و اصحاب باوفایش خود را معرفی کردند اما پرده حب دنیا و دنیا طلبی چشمان جبهه مقابل را کور کرده بود.
چنانکه:
۱. خیمه ها و خانه ها را آتش زدند
۲. تا شب جنگ را ادامه دادند و غروب با اسبان بر بدنهای پاک و مطهر شهدا تاختند.
۳. قساوت و سنگدلی در عاشورا موج میزد و توحش به حد اعلی رسانده شد.حتی گوشواره از گوش دختران کشیدند و انگشتر و البسه از شهدا ربودند.
۴. ابدان مطهر حضرت ابا عبدالله (ع) و شهدا را قطعه قطعه کردند و سرهای مبارک را بریدند. در حالیکه در اسلام این کار منکر شنیعی است تا آنجا حضرت علی (ع)در قصاص قاتل خود، یک ضربه را در برابر یک ضربه قرار داد.
۵. اسرا را از بازارها و مکانهای عبور دادند و اسباب تحقیر و اذیت آنها شدند.اما اهل بیت حضرت سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها نهایت بهره معنوی را بردند.آنها با خطبه های غرا همگان را بر علیه ظالمان و یزیدیان
شوراندند.
مهمترین پیام عاشورا امید و امیدواری است.امام حسین ع در اوج مصیبتها در گودال قتلگاه برای اینکه خون او و اهل بیتش تا قیامت هادی معرفتی برای مردم باشد امید به خداوند داشت.
امام حسین مقتدای ماست و باید به او اقتدا کنیم.ایشان ضمن اشاره به آیه ۹۵سوره نسا
لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً
جهاد در راه دین و اهل بیت (ع) را فریضه پسندیده مومنان در عصر انتظار دانستند.
در این راستا امام صادق عليه السلام فرموده اند :
المُنجياتُ : إطعامُ الطَّعامِ ، و إفشاءُ السَّلامِ ، و الصَّلاةُ باللَّيلِ و النّاسُ نِيامٌ؛ عوامل نجات بخش عبارتند از : اطعام كردن، سلام گفتن به همگان و نماز خواندن در شب هنگامى كه مردم خفته اند.
امید که در این راستا پیشتاز باشیم.
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
بدون دیدگاه